15
Jun
09

detta kan vi inte acceptera

”Det ska inte längre vara möjligt att läsa upp sina gymnasiebetyg på komvux. Det föreslår regeringen i den nya skollagen som presenteras imorgon, uppger SVT Rapport” – läser jag i gårdagens SvD.

om detta går igenom är det katastrof, det sämsta regeringen har hittat på hittills efter att ha försämrat a-kassan, tagit bort djurskyddsmyndigheten och dragit ner på både Komvux och Arbetsmiljöverket. regeringen försämrar för de som har det svårast i samhället och ALLA förlorar på det. samhället hårdnar, oroligheter ökar och välfärdssamhället knakar i fogarna. det här kan vi bara inte acceptera.

ungdomar med ätstörningar, barn till pedofiler och missbrukare, skolungdomar utan uppslagsverk eller kartbok hemma. flyktingbarn med hemska minnen och föräldrar som på grund av knappa kunskaper i svenska inte jag hjälpa till med läxorna. barn vars föräldrar aldrig läste franska eller matte D. alla dessa barn och fler därtill har svårare att klara sig bra genom skolan och de MÅSTE få en andra chans.jag förespråkar inte ett bidragssamhälle eller ett samhälle som ger utan att kräva. men jag förespråkar ett rättvist samhälle där alla får chansen att ta vara på sitt liv.

Annonser

1 Response to “detta kan vi inte acceptera”


  1. 1 redirectpage
    juni 15, 2009 kl. 1:58 e m

    Jag tycker det är helt ok att neka folk att läsa upp sina betyg i någon sorts taktikpluggande så länge man kan läsa om vissa ämnen för att få allmän och/eller särskild behörighet för högskolestudier. Gymnasielever som läser vissa ämnen hårt på gymnasiet men struntar i andra och sedan på komvux läser till sig dessa ämnne gör det av taktiska skäl. Det innebär att man läser gymnasieskolan under fyra till fem år istället för tre år.

    Om man nu inte orkar med gymnasiet borde man överväga att hoppa av och jobba ett tag för att senare när studiemotivationen har infunnit sig studera på komvux.

    Komvux skall inte vara till för att gymnasiestudenter skall ha möjlighet till taktiksstuderande på gymnasiet. Komvux skall vara till för folk som behöver få gymnasiekompetens och kunna läsa till sig allmän och/eller särskild behörighet för högskolestudier.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


juni 2009
M T O T F L S
« Maj   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: