05
Maj
09

kommentarer till Lantz i P1

”inga miffon i EU-parlamentet, gå och rösta! ” så skallar ropen när Annika Lantz pratar i radio. Mycket bra citat. Jag håller med. Marknad eller människa? Vad går först? Ska pengarna och den fria marknaden styra så att företag får proppa vilka konstiga ämnen (azo-ämnen) som helst i vår mat och annat vi använder? Eller ska människans hälsa och vår miljö styra?

Rösta blått om du vill att kapitalet styr och partier som gillar när arbetare måste konkurrera om arbeten genom att sänka sina löner. ELLER rösta rött om du värnar om människan, miljön och ett rättvist samhälle! Europaparlamentsval den 7 juni.

Lantz och Schyman diskuterar på radio om högklackat som ett förtryckarverktyg, det är som jag alltid sagt; högklackat och kjolar är en del av det kvinnliga förtrycket. Men jag kan själv inte motstå dessa verktyg för att hålla oss kvinnor i schack. Man får snygga ben och vacker hållning (enligt dagens normer och skapats av män). Samhället klär oss, jag har inte valt själv att använda mascara. Men besvärligt blir det, man kan inte springa i klack MEN påminner Schyman man kan sätta ner klacken hårt och bestämt. Kan man vara feminist och kvinnlig samtidigt? Ja, såklart, om man tar till sig de kvinnliga attributen och gör dom till sina egna. Men glöm inte att vi inte föddes med röda läppar, smala midjor och enormt stora och fasta bröst. Vi är inte födda att tycka att eyeliner är snyggt, det är något vi socialiserats in i och lärt oss tycka…

Annonser

0 Responses to “kommentarer till Lantz i P1”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


maj 2009
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: