06
Apr
09

om Wanja ska avgå eller ej

Wanja har valts av kongressen (alltså medlemmarna) till LO:s ordförande 3 gånger. Alltså gör hon ett, i det hela taget, bra jobb.

Men det handlar inte längre om huruvida hon gör ett bra jobb eller inte – det handlar om att arbetare inom LO-förbundet tillsammans med byggnadsarbetare, metallare och förskolelärare sliter ut sina kroppar, själar och jobbar fullt ös för en liten normallön eller timvikarierar för lite pengar medan topparna inom facket och näringslivet svävar uppe i det blå med sina miljoner.
Jag anser inte att det är en ny ledning som behövs utan en stark arbetarrörelse, en riktig arbetarrörelse som återigen påminns om vad målet är. Man kan ställa sig frågan; om Wanja kan göra ett bra jobb med 24 styrelseuppdrag samtidigt? Eller är det att slarva med förtorendet? Man kan ställa sig frågan om: hur man ska arbeta för att nå fackens mål? Vad kan väljarna/arbetarna göra för att ändra den organisation som kämpar för deras rätt till bra arbetssituation? Kanske beror mycket på att vanligt folk engagerar sig för lite, det blir en liten grupp människor i toppen som styr och representerar väldigt många. det är ju lätt att klaga men svårare att själv ta tag i saker och ting…

Att jobba inom hemtjänsten 8 timmar/dag är värt så j-vla mycket pengar egentligen.

Annonser

0 Responses to “om Wanja ska avgå eller ej”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


april 2009
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: