31
Mar
09

Vivalla har till och med utegym på skolgården

var till vivalla idag för att skriva en områdesbeskrivning. efter filmen vi som överlevde rågsved var vi laddade och berörda till tänderna inför denna uppgift. så fort vi klev av bussen fick vi positiva vibbar.

vi började med ett samtal med den 87-årige mannen från ludvika som väntade på sin tandläkare. han bodde i Lundby, 2 km bort men gillade vivalla och sa att ”vi ska välkomna våra nyanlända vänner, men vi måste ju se till att dom får jobb! det är för många som går runt och dräller, det är synd”

vi fortsatte vår vandring genom vivalla centrum och mötte på VivallaVärden och hans två vänner. ViVallavärden finns till för att hålla lite ordning, finnas till hands och hjälpa invånarna. de båda manliga vännerna berättade att de bott i sverige i 13 år varav 4 år i Vivalla. förrut var det stökigt i Vivalla sa de, men nu är det bättre. det finns fotbollsplan och ungdomsgård. men problemet är ungdomar över 16 år som inte kan vara på fritidsgården längre, dom hänger runt överallt och blir lite stökiga.

till sist mötte vi en polis som bekräftade problemet med stökiga ungdomar, det handlar tydligen om olika gäng som ställer till det.

men när jag och mina vänner slutligen besökte vivallagården och tillhörande skola fick vi vårt förtsa intryck återigen bekräftat; vivalla är en trevlig och fräsch stadsdel! vi hade lust att stanna hela dagen och gott oss i den trevliga stämningen.

Annonser

0 Responses to “Vivalla har till och med utegym på skolgården”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


mars 2009
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: