29
Mar
09

säljs det mer ”absolut torr” när borgarna styr?

Med anledning av gårdagens högskoleprov rapporterar SVT att det framöver förväntas bli svårare att komplettera betyg för att komma in på en utbildning. Det förvånar mig inte. Borgarna verkar ta till alla möjliga medel för att hålla vissa samhällsgrupper utanför de svenska högskolorna och universiteten.
Förr kunde den som arbetat minst 5 år efter gymnasiestudierna lägga till 0,5 poäng på sitt högskoleresultat vilket hjälpte många som inte varit särskilt motiverade under gymnaisestudierna att ändå lyckas vidarutbilda sig när de så önskade.
Vi är många som vet att under gymnasietiden är det mycket som pockar på uppmärksamheten och man är inte alltid så fokuserad på att skaffa sig höga betyg. Ätstörningar, kärleksproblem, föräldrar som slåss eller andra psykosociala problem kan dessutom göra slutbetygen till en stor katastrof.
Därför är Komvux viktigt och möjligheten att återhämta sig senare i livet när styrkan och motivationen finns där får inte försvagas.
Att det är folkpartisten Jan Björklund som ansvarar för de svenska utbildningssystemen gör mig näst intill förtvivlad. Hans motto på regeringens hemsida lyder ”Att ställa krav i skolan är att bry sig”.
Det kan även jag skriva under på men menar att Björklund har tunnelseende, de motiverade eleverna med goda förutsättningar klarar sig oavsett vilket skolsystem vi har. Men de elever vars föräldrar inte kan hjälpa till med läxor, de elever som mobbas eller helt enkelt bara blir stressade av betyg hjälps inte av Björklunds skolpolitik.
Nu kommer dessutom förslaget om att begränsa den normala tiden för studiemedel till 4 år.

Jag får panik på borgarna. Blir svettig under armarna.

Annonser

0 Responses to “säljs det mer ”absolut torr” när borgarna styr?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


mars 2009
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: