08
Mar
09

internationella kvinnodagen är inte bara för lesbiska bitterfittor!

vi måste vara rädda om denna dag. vissa hånar den, småler menande åt den eller undrar varför inte männen får ha en egen dag.

vi är så bortskämda idag, fokuserar för mycket på vinter-REAN och för lite på hur vårt samhället fungerar. man kan ju bli mörkrädd för mindre.

Internationella kvinnodagen handlar inte om lesbiska manshatare som sitter och syr muffar. Den handlar om ett systematiskt förtryck av ena halvan av befolkning vilket pågår hela tiden och överallt. Det här måste synliggöras och det är synd att denna dag fått sådan dålig klang bland vissa grupper.

P1 sände vid lunchtid ett program om Faraoisk omskärelse vilken är den vanligaste i Somalia. Alla yttre könsdelar på en flicka skärs bort, blygdläppar och klitoris. I Sverige yttrar sig inte ojämställdheten genom sådana handfasta företeelser men det är långt ifrån rättvist mellan kvinnor och män. jag själv utbildar mig till ett yrke som alltid och och fortfarande till viss mån har svårt att anses höra till en profession. det är i regel så att kvinnodominerande yrken som sjuksköterska, socionom eller förskolelärare ses som ett kall istället för som en egen profession vilken kräver utbildning och kunskap. det är kränkande och respektlöst! det är oehört viktigt att alla yrkesgrupper värdesätt och respekteras för en kurator behövs minst lika mycket som en elektriker, detta borde verkligen synas i lönekuvertet.

tusentals kvinnor i sverige känner dessutom att de inte har råd att lämna en man som misshandlar dem. detta är förkastligt och ett stort problem i sverige. kvinnor har rätt till samma status som män. därför är internationella kvinnodagen viktig. det handlar inte om bitterfittor som syr muffar. det handlar om dig och mig.

Annonser

0 Responses to “internationella kvinnodagen är inte bara för lesbiska bitterfittor!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


mars 2009
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: