08
Mar
09

änkepension

hon har varit änka sedan cirka 15 år och får nu ut änkepension på kring 4000. hon flyttade ihop med en änkling för 3 år sedan som får ut en pension på ungefär 3000 kr i månaden sedan hustruns bortgång.

denna man och kvinna får ut sina pengar varje månad trots att de flyttat ihop MEN om de bestämmer sig för att gifta sig med varandra förlorar de den sammanlagda summan på cirka 7000 kr i månaden.

lite knasiga relger kan tyckas. hon säger att det vore bättre om änkepensionen togs bort i samband med att man blir sambo. det skulle göra att man lättare avstod från pengarna för att kunna flytta ihop med den man älskar. men att nu gå vidare till giftemål känns som ett mycket längre steg i och med att ekonomin blir betydligt sämre. hon vill ju gifta sig. dessutom är hon förvånad över att staten är så generös, hon har heltidsjobb och klarar sig bra på sin lön, huset är avbetalt och denna änkepension är en fin bonus i månades budget. ”Nu när staten drar in överallt är jag förvånad att jag får ha det här kvar” säger hon.

Jag håller med, varför tas inte denna pension bort när man blir sammanboende med en ny partner? Den är ju från början till för att underlätta när en månadsinkomst försvinner, för att tillåta den ensamstående makan/maken att hålla kvar sin levnadsstandard. Dagens system leder till en märklig avvägning mellan ekonomiska och romantiska intressen. Eller?

Annonser

0 Responses to “änkepension”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


mars 2009
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: