08
Feb
09

solidaritet & liftare

ja, då har man varit på kurs i helgen då. kände nästan som ett par vanliga dagar av socionomprogrammet. att prata om solidaritet (Liedman,1999) är vardagsmat för en socionomstudent. likaså diskussioner om jämställdhet och att välja sin ord när man samtalar med någon. men det är ändå intressant att träffa nya människor och höra deras syn på saken.

jag tycker om att diskutera det faktum att jag tror att samhället tjänar både ekonomiskt och psykosocialt på att alla är med, att vi tillsammans hjälper dom som snubblar och halkar efter på vägen. vi som orkar och kan just då kan sträcka ut en hand och nästa gång är det vi som behöver knuffas fram genom livet. då tror jag alla kommer fram till sina mål och får en trevligare promenad på vägen. hela samhället sackar efter om några springer före medan vissa hamnar i diket. det kostar mera skattepengar att lyfta upp de stackars kropparna från diket än att puscha på och heja fram längs vägen när vissa har det lite kämpigt. som ett fotbollslag som är ute o joggar.

på tala om att behöva hjälp på vägen; kursen hölls ca 6 mil från mitt lilla hem och när det var dags att åka hem så fanns det ingen plats i bilarna för mig och hälleforstjejen. vi var fulla av entusiasm efter den trevliga helgen så vi avfärdade allas oro och kastade oss ut på bilvägen med tummen uppe. efter cirka 1 timmes promenad så hamnade vi i ett lite större samhälle och en trevlig fotograf plockade upp oss. han släppte av oss i odensbacken och där blev vi efter cirka en halvtimme uppfiskade av en annan bil. hemfärden tog 3 timmar men det var tillräckligt spännande för att uppväga de blöta fötterna och bristen på bilar. jag tackar de som plockat upp liftaren JennieBee idag och önskar att samhället kändes så pass tryggt att fler skulle kunna våga plocka upp ett par trötta liftare!

Annonser

0 Responses to “solidaritet & liftare”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


februari 2009
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: