05
Feb
09

hur viktig är kungen?

Enligt regeringsformen ska statschefen hållas underrättad av statministern om rikets angelägenheter. Idag, onsdag, träffar kungen statsministern och finansministern. Mötet sker på kungens begäran för att Hans Majestät ska informera sig om finanskrisen och regeringens handlande. – En statsminister har viktigare saker att göra än att ständigt springa och informera kungen om läget i Sverige. Detta är ett tydligt exempel på hur den så kallade ceremoniella funktionen vår monark har tar sig uttryck, säger Sofia Karlsson, ordförande för Republikanska Föreningen.”

Jag håller med, ställ in mötet. Förslag på vad statschefen kan göra istället för att dricka kaffe med kungen:

1. fundera över vart vi vill komma med vår miljö- och energipolitik. hur innovativt och framtidsvänligt är det att öppna upp för utbyggnaden av kärnkraften. fundera över vilka signaler det sänder ut till privatpersoner och företag. vad hände med vindkraften?

2. ägna några tankar åt hur kommuner och landsting ska finansieras nu när varsel och uppsägningar sköljer genom landet. är det då värt att sänka skatten för inkomsttagare och samtidigt titta på när kommuner inte har råd att anställa och minskar ned på antalet anställda inom skola och omsorg.

3. begrund det faktum att förebyggande arbete i regel alltid är både psykosocialt och ekonomiskt lönsamt när det gäller allt från ungdomskriminalitet till övervikt, rökning och folkhälsa i övrigt. kanske kan det vara dags med stora förebyggande åtgärder på flera plan i samhället?

4. ägna en tanke åt det faktum att folket äter mer och mer kött. Den yta mark som föder 1 köttätare kan föda 10-12 veganer om man ser till all energi och djurfoder som djuret kräver. Om vi minskar ner vårt köttätande till fördel för bönor och grönsaker så sparar vi enorma resurser.

Annonser

0 Responses to “hur viktig är kungen?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


februari 2009
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: