22
Jan
09

fånga upp ungdomarna i Rosengård

människor bor trångt, trivs inte…”
de som sköter underhåll för fastigheterna har inte investerat på 7 år…”

P1 sänder från Rosengård, politiker, forskare, invånare med flera deltar.

folket i rosengård har en bättre utveckling när det gäller att få arbete än Malmö i övrigt, de utgår förståss från en lägre invå från början men tex ungdomsarbetslösheten har sjunkit dramatiskt…ungdomarna i Rosengård är framtiden på arbetsmarknaden

Många ungdomar från Rosengård har fått jobb i Danmark, där finns en annan attityd på arbetsmarknaden. Detta är vad diskussionerna om nysvenskars plats i det svenska samhället ska handla om, om att få jobb. det är en grundläggande hörnsten för att komma in i det svenska samhället och få ett gott liv rent psykosocialt. För ett par dagar sedan sände P1 ett program med en kvinna från mellanöstern som berättade om hur isolerad hon var under sina första år i sverige. om hur hon stannade inne i hemmet, städade, lagade mat och tittade på kabel-TV. inte förrän hon fick möjlighet att utföra en uppgift ute i samhället började hon rota sig. Tidningen Henry skriver om Ma Nge, en kvinnlig flykting från Burma som numer bor och lever i Forshaga. Hon berättar om hur betydelsefullt det är för henne att få hjälpa till på Röda Korsets mötetsplats.

Nej, vi går miste om så mycket kraft, energi och kompetens i det här landet när vi slussar in folk i passivitet.  Fördomar och okunskap står i vägen. Satsa på folket för det är inte många som vill gå hemma och drälla. Det märker vi inte minst nu när många varsel haglar över landet. Har vi hört någon hurra av lättnad för att äntligen bli arbetslös och få leva på bidrag?

Det var det jag kände för att spy ur mig idag.

Annonser

0 Responses to “fånga upp ungdomarna i Rosengård”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


januari 2009
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: