21
Dec
08

vem är bakåtsträvande och naiv?

En vanlig lördagskväll innan jul dimpen plötsligt ett så kallat manifest från svenska motståndsrörelsen ned genom brevinkastet. Första meningen lyder ”du kanske inte vet det än, men du lever i ett system på väg mot sin undergång. du lever i ett land där allt vänts upp och ner. du lever mitt i en döende civilisation.”
Redan där känner jag hur någon verkligen tagit i från tårna för att väcka borlängebornas uppmärksamhet. Följande text handlar om folkhemmets rester och uppsminkade tillrättalagda versioner av verkligheten. Det står att regimen i detta land tänker mörda ett helt folk..korrumperad centralmakt bryssel…främlingar strömmar in utan kontroll…förräderi…andlig cancer… Texten är full av en massa invecklad information så det är svårt att ta till sig den. Poängen verkar dock vara att mångkultur och massinvandring är ett stort hot. Jag hinner inte läsa speciellt mycket mer förrän den snygga tjejen lite längre upp på gatan ringer och är fly förbannad. ”här sitter man en skön lördagskväll och dricker vin – och vad får man i brevlådan? en massa smörja! fy f-n, ska ringa hyresvärden och säga att sådant här vill jag inte få in hemma!” Själv är jag redan uttråkad av propagandan och lägger i från mig papperet.
Jag funderar över hur avsändaren tänkt sig att kunna driva dessa frågor genom som det är formulerat nationalism och socialism. Socialismen står för likhet och jämställdhet mellan människor, klasser, könen och etniska grupper. Hur kan då en kamp mot det mångkulturella samhället drivas på så vis?
Det är ett billigt trick av de främlingsfientliga grupperingarna i sverige att använda sig av socialdemokratins språkbruk för att nästla sig in i de svenska hemmen.

Att Sverige är med i EU ger oss stora möjligheter att påverka hela EU:s och världens framtid, vi kan lyfta frågor som vi tycker är viktiga, tex trafficking och miljön. När det gäller motståndet mot ett mångkulturellt samhälle så undrar jag hur sverige skulle se ut idag om vi inte tagit lärdom, traditioner, information och influsenser från andra delar av världen? Nu är det juletider och inte ens vårt julfirande är särskilt helsvenskt. Så naivt och tro att vi är så unika och nordiska istället för att se att vi är en stor härlig blanding av vad som skett oss under historiens gång. Denna blanding av påverkansmedel som krig, kärlek, väder, vind, språk, handel och musik har gjort oss till de svenskar vi är idag men vi kommer att fortsätta förändra oss själva och vårt land likt vi gjort genom alla tider! Kanske att det går lite snabbare nu bara.

Annonser

0 Responses to “vem är bakåtsträvande och naiv?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


december 2008
M T O T F L S
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: