16
Dec
08

en dag under socionomutbildningen

Fredag kl.15 på socialkontoret

  • en anonym anmälan om en 13-årig flicka som ”visar tecken” på att vara offer för sexuella övergrepp och dessutom har ”ett utmanande” och ”avvikande” beteende. Hon säger att hennes bror ”är äcklig & gör dumma saker…” anmälaren refererar till ett Dr Phil-avsnitt om sexuella övergrepp.
  • Robin 3 år har öroninflammation och läkaren ringer av oro. Öroninflammationen var långtgående och allvarlig, kan leda till dövhet. Mamman som var till vårdcentralen med Robin i veckan verkar inte förså medicineringsanvisningarna och dök inte upp på inbokat besök idag för att följa upp Robins allvarliga hälsotillstånd. Hon verkade smått förståndshandikappad och förstod inte svenska så bra enligt läkaren. Robin har dessutom fruktansvärt ont om medicinen inte är intagen som den ska.
  • En granne till familjen Amal ringer för att anmäla bråk, skrik och en mamma täckt av blåmärken hos barnfamiljen. Barnen är oförskämda och det är alltid stökigt inne hos familjen Amal enligt grannen.
  • Heidi 15 år hittas i en knarkarkvart av polisen. Hon är där med en 35-årig man känd av polisen som langare och halick. Heidi har droger i blodet och rymmer iväg från polisen när de är i stånd att skjutsa hem henne till hennes pappa.
  • Tom 5 år har rodnader på kind och öra – igen. Förskolepersonal anmäler till socialtjänsten då Tom  ävenför 3 veckor sagt att mammas pojkvän slår honom och lyfter honom i öronen.

Föreställ dig att klockan är 15.00 en fredagseftermiddag, du tar emot dessa anmälningar på kort tid och skall prioritera bland dessa arbetsuppgifter innan du går hem för dagen. Så var min dag idag. Fast på låtsas.

Annonser

0 Responses to “en dag under socionomutbildningen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


december 2008
M T O T F L S
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: