07
Dec
08

äta bör man men ändå så dör han

lite saffran eller inget alls…i lussebullarna

industrimargarin i risgrynsgröt..palmolja eller sojaolja till exempel…för övrigt väldigt lång innehållsförteckning för att vara en gröt.

30 % rödbetor i rödbetssallad…för att få den fina rödbetsfärgen krävs tillsatser som ger ett mer äkta intryck

julskinka med nitrit för att få till en snyggare färg.

industriingredienser gör det enklare, snyggare och billigare. men vi konsumenter har ”glömt” hur saker och ting smakar naturligt. speciellt nu till jul kan vi som konsumenter läsa på olika produkter om hur traditionella och äkta de är men egentligen har processframställningen av all vår mat ändrat på mycket genom åren. vi är inte tillräckligt kräsna när det kommer till vad vi äter visar TV4 en mysig decemberkväll.

Annonser

0 Responses to “äta bör man men ändå så dör han”



  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: