18
Nov
08

om höga löner

”150 miljoner för att motivera till ett bra jobb? det är f-n lättare att motivera en 15-åring med damp och ADHD att skriva en uppsats om den svenska monarkin än att motviera en bankdirektör…” Betnér är klurig IBLAND med sina hårda ord.

Nej, jag håller med damen. Det kan inte vara RIKTIGT nyktert att ge dessa chefer så höga löner. Visst – jag missunnar inte den som haft världens mest pengainbringande idé sina miljarder. Vissa vill verkligen tjäna pengar och kan lyckas genom det ena eller det andra. Sen får man bara hoppas att det är genom i alla fall några KRAV- och Fairtrademärkta varor. Men ibland måste jag ifrågasätta hur vettigt det egentligen är att betala ut miljon efter miljon till folk som redan fisit in 100 kostymer och guppar likt Joakim von Anka i allt vad lyx heter medan besparingar och låga lönehöjningar hägrar bland de anställda.

exempel, uttlanande,VD,Electrolux: Men sparka 400 anställda samtidigt som ni betalade ut 118 miljoner kronor 2007. Hur låter det?
”Bolaget genomgår en stor förändring just nu, och jag kan förstå om det kan uppfattas som höga löner, men det är också marknadsmässiga löner för denna typ av arbete.”

Så höga löner är vad som är marknadsmässigt och måste så förbli för att…fortsätta vara marknadsmässiga. Låter som ett cirkelresonemang. Undra om vad som ingår i definition av ”denna typ av arbete”? Vad krävs för att få denna aktuella lönenivå? Vad krävs gällande vinst, arbetsmiljö,personalomsättning…

Annonser

0 Responses to “om höga löner”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


november 2008
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: