21
Okt
08

svenskt företag på ockuperad mark

bojkott av franska viner gjordes för drygt 10 år sedan när frankrike genomförde kärnvapenprover.

att bojkotta israeliska produkter därför att israel sysslar med olaglig ockupation av palestiniernas mark verkar dock inte vara aktuellt för varken sverige eller EU. att EU stärker sitt samarbete med israel är jag helt emot. de som är positiva till samarbetet påstår att genom att samarbeta med israel så är det lättare att komma med påtryckningar om att israel inte får bygga ut bosättningar på ockuperad mark eller förtrycka den palestinska befolkningen. jag menar att hårdare och mer bestämda krav genom obefintligt samarbete är något som borde användas av EU. genom att samarbeta med israel visar man indirekt att man inte förkastar israels sätt handla.

Citat från Rättviseakademins krav till utrikesminister Carl Bildt, tryckta på vykort för alla att skriva under:

” Jag kan inte stå och se på när den israeliska staten bryter mot folkrätten och kränker mänskliga rättigheter. Därför kräver jag att Sverige, som ordförandeland i EU år 2009, sätter agendan för att den palestinska frågan. Denna möjlighet får inte missas. Som medlem i FN är det den svenska regeringens plikt att sätta press på den israeliska staten så att de upphör med den olagliga ockupationen. Jag kräver att Sveriges regering agerar för att den israeliska staten följer internationell lag det vill säga river muren, utrymmer bosättningar och erkänner palestinska flyktingars rätt att återvända till sitt hemland.”

att det svenska företaget som under flera år funnits på ockuperad mark sannolikt kommer flytta därifrån anser jag vara självklart. att visa israel att vi inte accepterar deras ockupation är något som alla borde göra på alla möjliga vis!

Annonser

0 Responses to “svenskt företag på ockuperad mark”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


oktober 2008
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: