23
Sep
08

socialarbetare i vardagen

vad är egentligen socialt arbete? det kan man ju klura på en stund. räknas det när fotbollstränaren snackar kärleksbekymmer med ungdomarna i laget?

hur som helst så stöter man ju på utslagna eller uträknade människor lite här och var, personer med mer eller mindre allvarliga missbruksproblem eller människor som anses missanpassade, udda eller oberäkneliga. förra veckan var det en förvirrad herre som kastade en cykel mot mig på stortorget i örebro. han hade blivit provocerad av ett gäng ungdomar och tappat kontrollen. 

i våras stod jag vid en busshållplats och samtalade några minuter med en liten speciell man. han var trevlig men svår att läsa av, lite annorlunda på något vis så som vissa kan tyckas vara. jag berättade om den lille mannen för den ambitiösa brunetten i min klass och vi pratade om det faktum att man på något vis som socionomstudent känner ett ansvar för och ett behov av att vilja lära sig att handskas med alla sorters människor. att vilja möta och kunna hantera de flesta som man möter på.

den ambitiösa brunetten var med om en liknande händelse i förra veckan då hon i sin hemstad västerås möttes av en pratglad man med alkoholproblem. han berättade om sig själv och sitt liv för henne och hon kände då att även hon ville säga rätta saker och vara lagom trevlig, samtidigt som man ju aldrig vet hur länge berusade personer kan hålla låda. de flesta känner väl igen situationen från fester då man kan fastna med den ena pratglade drinkaren efter den andra. man kan få för mycket av de goda helt enkelt. men de pratade i alla fall på en stund, denne man och den ambitiösa brunetten. han hade mycket att tala om och hon lyssnade så mycket hon hade tid till. tillslut så knallade han iväg. men så vände han sig plötsligt om, tittade på henne och sade: ”tack”

Annonser

0 Responses to “socialarbetare i vardagen”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


september 2008
M T O T F L S
« Aug   Okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: