22
Sep
08

låt oss stoppa landhöjningen o flytta till bagarmossen!

hur få personer kan det få vara på en ort för att de ska kunna få ha sitt apotek, sin post och bensinmack kvar?

en man menade att landsbygdsfolk är överlevare, han gav som exempel att pappershandlaren i hans hemort är både post- och systembolagsombud samt apotekare. programledare janne josefsson kontrade med att fråga: ”men så bränner ni själv va?” ja, jo. det höll mannen med om men det är bara för att säkra kvaliteten.

den unga kvinnan menade att en stad måste kunna leva på sina egna meriter inte på skatteutjämningssytem. jag menar att samma förutsättningar inte råder överallt och därför måste olika satsningar göras för att lyfta fram varje regions främsta tillgångar och stärka dessa så mycket det bara går. jämtland är ett fint exempel på hur småföretagande lyser genom hela samhället. vilka vägar man än tar så finns det bönder som säljer getost, bröd eller erbjuder älgsafari.skidbackar bakom varje knut och sveriges näst populäraste vigselkyrka. vad sägs om bondparet på Brunkulla Gård som slagit ihop den traditionella verksamheten med golf ranch bredvid kohagen. hela sverige har något att erbjuda, det gäller bara att inte bli blind för det. att ge upp landsbygden som hon menade och istället låta alla flytta till stockholm eller skånes storstäder är helt befängt. jag säger inte att vi ska ha golfbanor vid varje åker men om borlänge har kunnat öka sin popularitet genom ett kvinnobröstliknande köpcentrum så finns det hopp för resten av sverige.

en man av slutade debattprogrammet: ”vet du definitionen av äkta landsbygd?” svar: när katten bara får ungar vart 4:e år.

P.S Se nedan, bilderna på mig i blåbärsskogen. Visst ser det trevligare ut än trängseln på Drottninggatan i Stockholm? D.S

Annonser

0 Responses to “låt oss stoppa landhöjningen o flytta till bagarmossen!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


september 2008
M T O T F L S
« Aug   Okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: