18
Aug
08

hur långt kan hon gå mellan himmel och jord

det talades även om ett så kallat lajv i radio den eftermiddagen. namnet var mellan himmel och jord. Förutsättningarna var följande: De enda erogna zonerna under spelets gång är underarmarna. Det finns inga biologiska kön, istället attraheras kvällsmänniskor av morgonmänniskor och tvärs om. Man parar inte ihop sig två och två utan i grupper av fyra.

En av deltagarna berättar att efter lajvets genomförande flyttade några av dem in i en etta tillsammans. De hade lärt sig att umgås på ett annat vis än tidigare, de sociala reglerna hade ändrats. Bland annat berättade hon om hur de lärde sig att vara tysta och bekväma med varandra fast att alla var i samma rum. Man behöver inte låsa om sig för att få vara ensam, man kan vara tysta tillsammans. Tankesättet kring hur vi väljer och sorterar bland människor i vår omgivning ändrades. Likaså deras syn på sexualitet, det var inte något man behövde göra i skymundan. Att leva i grupper av fyra istället för två och två gjorde stor skillnad.

Jag undrar vilka andra sociala regler och oskrivna lagar man kan skaka om och ifrågasätta genom lek. Men jag undrar framför allt vad som är sunt med det? Är det bra att utforska allt till det yttersta? Eller vore det bäst om alla bara skötte sin roll i dagens sociala spel? Samhället behöver mer öppenhet inför minoriteter, absolut. Tänk om alla fick spela invandrare och homosexuell för en vecka. ”Men hur långt ska man gå?” – suckar gamla morfar och sörplar på sitt förmiddagskaffe…

Annonser

1 Response to “hur långt kan hon gå mellan himmel och jord”


  1. 1 Klara
    augusti 24, 2008 kl. 10:42 e m

    Du skriver bra Jennie! Detta skulle kunna bli en finfin krönika, eller något i samma stil såklart.
    Önskar jag kunde vara lika konkret som du.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


augusti 2008
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mest lästa inlägg

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: