28
Mar
08

Jennie är upprörd och kanske lite lätt aggressiv, nästan taskig

400 gram oxfilé släpper ut cirka 4-5 kilo växthusgaser. fläskkotlett 400 gram släpper ut cirka 2-2,5 kilo växthusgaser. grisar släpper alltså inte ut lika mycket metan och är mer effektiva foderomvandlare. kyckling är det bästa köttet ur växthusgassynpunkt.

Men 300 000 tusen ton  foder importerar svenska djuruppfödare per år, bland annat soja från brasilien som odlats på före detta regnskogsmark vilken huggits ned till förmån för vinstinbringande sojaplantage. svenskt kött kan alltså vara en större miljöbov än vi tror. jag gråter när jag tänkte på all den regnskog som huggs ned! kan inte folk bara inse vilken förlust för vår jord! Allt detta finns att höra på SR, p1 :

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=870446&BroadcastDate=&IsBlock=0

– ”jo…men det är klart att vi förstår, det är hemskt det är det” säger blek obildad som äter snabbmat med kött varje helg för att det är så myyyysigt

– ”nej! ni förstår inte för då skulle ni skärpa er! latmaskar! nu måste en förändring ske! nu!” säger skogsmulle

– ”ja, men vad menar du nu….?” säger blek ombildad som äter snabbmat med kött varje helg för det är så myyyysigt

– ”Lite korv på frukostmackan, köttbullar till lunch och filé till middag. vegetarisk mat en gång i veckan eller varannan måltid vegetarisk skulle berika var mans liv!” säger skogsmulle

Vad som stör mig i slutet av radioprogrammet är att programledaren lyfter fram hur svårt det kan vara att själv välja mindre kött till lunch när magen väl kurrar och blodsockret har sjunkit. Man får i slutet av programmet efter allt prat om kött som miljöbov höra hur han beställer en köttrik hamburgare på Burger King medan han pratar om att ingen vegetarisk restaurang finns i närheten. Men jag kan lova att 98% av stockholms lunchrestauranger har ett vegetariskt alternativ, Burger King och Jensens Bøfhus är vad jag vet de enda som i regel inte serverar vegetariskt. Skäms på dig programledare som underminerar hela programmet med att själv käka kött på hamburgerestuarang det sista du gör!

Annonser

0 Responses to “Jennie är upprörd och kanske lite lätt aggressiv, nästan taskig”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


mars 2008
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: