30
Nov
07

Återigen ett tema baserat på kvinnor & män

Hörde på radio nu under morgonen ett samtal om kramar med en medverkande från Röda Korset bland andra. Röda Korset där jag själv är medlem har nu startat en kampanj för att minska ensamheten i Sverige. Många äro de ensamma. Nu uppmanas vi Svenskar att istället för att endast lägga pengar i bössan köpa en kram av pengainsamlaren från Röda Korset. Vill man lyxa till det lite kan man bjuda på auktionen där kram från till exempel Lasse Berghagen finns bland utbudet. Pengarna går till Röda Korsets arbete mot ensamheten, organisationen har många frivilliga runt om i landet som besöker människor i behov av lite sällskap. Annorlunda och uppseendeväckande idé.

Kvinnor kramas mer än män sa de på radion. Varför då? frågade sig de medverkande. – ”Det ligger nog mer i kvinnors natur” sa en av kvinnorna.

Jag blir irriterad på sådana uttal. Jaja och visst, visst. Det var som Han sa en gång att ute i naturen är det faktiskt skillnad mellan hanar och honor så varför skulle det inte vara det i människoriket. Jag konstaterade ju senast igår att det finns kroppsliga skillnaet mellan kvinnor och män så varför skulle det inte finnas skillnader på insidan.

Men samhället har ju inte direkt under de senaste årtionden uppmanat män att kramas. Flickor däremot får redan i tidig ålder dockor att hålla om och ta hand om. Den rosa avdelningen på leksaksaffären är mer kramvänlig än den blå pojkavdelningen fylld av kantiga actiongubbar och fordon av olika slag.

Men jag vet att det finns förskolor som under schemalagd tid låter pojkarna vara ifred just för att kramas. Så man jobbar ju på det. Men det kan bli krångligt också för dessa pojkar under uppväxten. Föräldrar och resten av samhället har ju inte samma pedagogiska utbildning eller samma jämställdhetsplan som förskolelärarna.

Undra jag hur mycket man ska styra och ställa. Naturen har ju sin gång och tycker man att det går rakt åt skogen med allt så kanske det är just det som är meningen.           

Annonser

0 Responses to “Återigen ett tema baserat på kvinnor & män”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


november 2007
M T O T F L S
    Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Mest klickade

  • Inget
Annonser

%d bloggare gillar detta: